Gemakkelijk kaneelstengeltjes bakken

Iedereen heeft altijd wel iets wat je tussendoor eet bijvoorbeeld een pakje crackers, een koekje of snoep. Maar je kan het ook zelf maken, je kan bijvoorbeeld koekjes bakken. Maar wat ik in dit artikel ga vertellen is hoe jij heel makkelijk kaneelstengeltjes kan bakken. Hiervoor heb je weinig ingrediënten en tijd nodig, ideaal dus!


Maar wat heb je hiervoor nodig; 3 á 4 plakjes bladerdeeg(ik gebruik zelf altijd Koopmans). 1 eierdooier, 3 eetlepels kristalsuiker en 2,5 eetlepel kaneel. Qua keukenattributen; twee bakjes, een oven, een keukenkwastje en een lepeltje.

Je hebt alle ingrediënten en keukenattributen bij elkaar gezocht en kan aan de slag gaan. Aan het begin natuurlijk eerst even de handjes wassen om alles lekker fris en hygiënisch te houden. Nu de handen schoon zijn haal je de ovenplaat uit de oven en laat je de oven voorverwarmen op 175°C. Ook alvast ter photo_0150581012kuwsxavoorbereiding kan je de 4 (of 3) blaadjes bladerdeeg ook alvast laten ontdooien zodat je deze na de volgende stappen gelijk kan gebruiken. Doe de suiker en kaneel in een schaaltje en mix dit door elkaar. Het tweede schaaltje ga je gebruiken om de eierdooier in de doen. Nu pakje de de bladerdeeg er weer bij, en snijd je uit de bladerdeeg reepjes, ongeveer 6 per blaadje. Deze reepjes ga je met de ei-geel insmeren om er vervolgens de mix van suiker en kaneel er overheen te strooien. Nu zijn de de stengels klaar voor de oven, laat de reepjes ongeveer in een kwartiertje goudbruin bakken, en voila!

Ik hoop de de stengeltjes gaan smaken!

Laat het weten als jij ook nog een leuk recept weet!

http://www.bloglovin.com/blog/13736541/?claim=ntwafz6gucz”>Follow my blog with Bloglovin

2 gedachtes over “Gemakkelijk kaneelstengeltjes bakken

  1. Nicky 27 februari 2015 / 22:50

    Gebruik jij steeds bladerdeeg uit de vriezer? Kan je het niet met verse bladerdeeg doen ook? Maar dan zijn je baktijden allicht anders?

    Like

    • dagelijksspeciaal 28 februari 2015 / 00:33

      Hoi Nicky,

      Ik gebruik inderdaad alleen diepvries bladerdeeg, aangezien ik onervaren ben in de keuken. Ik denk dat het ook wel zou kunnen met vers bladerdeeg. Ik zou dan ook de oven op kwartiertje doen en dan kijken of de kaneelstengels al goud/bruin zijn er een beetje “opgezwollen”. En anders verder laten bakken, maar goed in de gaten houden!

      Succes!
      Björn

      Like

Plaats een reactie